Tuinmeubelen: de trends voor het voorjaar

Stijl en elegantie zijn niet alles: Voor veel fabrikanten staat lente 2022 in het teken van goed doordacht ontworpen tuinmeubelen die toch een elegante uitstraling combineren met meer praktisch gebruik. We hebben op een rijtje gezet waar consumenten op moeten letten bij het inrichten van hun tuin.

Over een paar weken begint de lente. Hoog tijd voor tuinliefhebbers om na te denken over nieuwe buiteninrichting. Want er zijn al duidelijke trends aan het ontstaan: relevante dealers hebben blijkbaar ingezien dat de moderne tuinbezitter niet langer alleen waarde hecht aan een goede stijl.

Tuinmeubelen: Fabrikanten focussen op voordelen

In het seizoen 2022 zullen tuinliefhebbers die nadenken over een herinrichting van hun groen, in het assortiment van vele fabrikanten steeds meer gebruiksgerichte tuinmeubelen vinden. Natuurlijk hebben nieuwe tuinmeubelen dit jaar ook een decoratief doel: de consument hecht nog steeds waarde aan stijlvolle looks. In een compilatie van tuinmeubeltrends voor 2022 wordt echter één ding overduidelijk: Tuinmeubelen die zowel een mooi design als een echte meerwaarde bieden, worden dit jaar absolute hits. Dat laatste is misschien pas op het tweede gezicht herkenbaar. Zelfs eigenaardigheden zoals een koelbox met daarop een tafelvoetbalspel zijn niet ongewoon. Bij het schikken van nuttige en sierplanten is de trend naar doordachte oplossingen met meervoudig gebruik onmiskenbaar. Verhoogde bedden zullen in 2022 nog populairder worden en veel fabrikanten breiden hun assortiment in dit opzicht aanzienlijk uit. En om meerdere redenen: verhoogde bedden kunnen flexibel worden aangepast en geven dankzij individuele uitbreidingsmogelijkheden elke tuin een persoonlijk tintje. Het is ook bewezen dat ze ideaal zijn voor tuiniers die hun knieën en rug willen beschermen bij het werken op het bed.

Milieubescherming: certificaten vergemakkelijken duurzaam inkopen In 2022 zullen tuinmeubelfabrikanten dan ook steeds meer merken dat het onderwerp gezondheid steeds belangrijker wordt voor de consument. Maar een schoon geweten lijkt in de tuin minstens zo belangrijk: milieubescherming is dan ook een van de toptrends in 2022. Geen wonder, als je kijkt naar de huidige statistieken op het gebied van duurzaamheid: vorig jaar besloot meer dan twee derde van alle Duitsers om voortaan bewuster te winkelen en consumeren – waar productontwerpers nu op reageren.

Vooral als het om houten meubelen gaat, zullen hobbytuiniers steeds vaker meubelen tegenkomen die gemaakt zijn met middelen uit duurzame teelt. Een bewuste keuze maken bij het winkelen is nu eenvoudiger dan ooit: met keurmerken zoals de ‘FSC’ of een ander vergelijkbaar certificaat kunnen consumenten in één oogopslag zien of hun aankoop natuurlijke hulpbronnen spaart. Dit is vooral belangrijk voor materialen als teak, dat ook in 2022 een trend zal zijn: Volgens Greenpeace wordt de edele boom niet altijd voorzichtig gedolven. Het resultaat: houten meubelen tegen verdacht lage spotprijzen – en onherstelbare schade aan duizenden jaren oude bossen. Milieubewuste klanten moeten daarom bij teakmeubelen extra letten op certificaten zoals het FSC-keurmerk en bij twijfel wat dieper in de buidel tasten.

Eetlounges worden kaskrakers

De tuin moet een verlengde woonkamer worden en dat kan gerust met een loungeset aanbieding – ook een trend die in 2022 steeds meer door fabrikanten zal worden overgenomen. “Gezelligheid” is een ander modewoord waar tuinbezitters dit voorjaar naar zullen luisteren. Zo worden ze geconfronteerd met een sterk uitgebreid assortiment tuinmeubelen, die ook buitenshuis een huiselijk huiskamergevoel moeten uitstralen. Waarschijnlijk een van de toppers van dit tuinjaar: “Dining Lounges”. Deze gemengde vormen van lounge- en eettafelset worden gepresenteerd als conventionele tuinmeubelen met een geïntegreerde gestoffeerde set – zoals een zithoek met een bank, alleen in de tuin.

Een groot pluspunt voor de consument: veel modellen zijn bijzonder UV- en waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de steeds vaker gebruikte kunststofvezel polyrattan. Als de zon ons te vriendelijk is of het begint te regenen, is dat geen probleem – althans niet voor de tuinmeubelen.

Tuinmeubelen: de trends voor het voorjaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven