Wereldbeker in Qatar – moeilijke zoektocht naar een hotel

Qatar

Kaarten voor het in veel opzichten controversiële WK voetbal in Qatar zijn binnenkort beschikbaar. Fans die al op zoek zijn naar een verblijfplaats zullen één ding in het bijzonder vinden: “volgeboekt”.

Van 21 november tot 18 december 2022 spelen 32 voetbalteams in Qatar om de titel van wereldkampioen. Naast de gastheer hebben zich al twaalf landen gekwalificeerd. Dit zijn onder andere verenigingen die fans hebben die van reizen houden.

Dit zal in 2022 waarschijnlijk het geval zijn met Argentijnen, Brazilianen, Denen, Engelsen en Duitsers, ondanks alle mogelijke bedenkingen over de mensenrechtensituatie in Qatar en de omstandigheden van de toekenning. Zelfs de situatie in de coronapandemie, die nog steeds erg moeilijk te voorspellen is, zal velen er niet van weerhouden om tickets te bemachtigen. De wereldbond FIFA heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de eerste verkoopfase van start gaat, maar die zou in januari klaar moeten zijn. Dit meldt het persbureau Associated Press (AP) woensdag (29 december 2021) ook, dat in het bijbehorende artikel schrijft dat het momenteel bijna onmogelijk is om accommodatie te vinden voor de periode van het WK in Qatar, dus vooral in de hoofdstad Doha.

Goedkoopste kamer voor 325 euro

Een zoekopdracht op internet door Sportschau op de grote boekingsportalen en ook de online aanwezigheid van grote hotelketens die in Qatar vertegenwoordigd zijn, bevestigt dit: woensdagmiddag (29 december 2021) waren er slechts twee hotels beschikbaar, de goedkopere kost 325 euro per nacht. “Uitverkocht”, d.w.z. “volgeboekt”, is te vinden op de websites van de hotelketens. Volgens het AP zijn de meeste kamers in Qatar al geblokkeerd door het organiserend comité “deels om woeker te voorkomen, maar vooral om capaciteit te kunnen bieden aan de deelnemende teams, FIFA-officials, sponsors en de media”.

Persbureau AP concludeert dat het heel moeilijk is voor fans die hun team in de woestijn willen aanmoedigen en, dankzij de korte afstanden, misschien zelfs meerdere wedstrijden per dag willen bijwonen.

Qatar verwacht 850.000 bezoekers uit het buitenland

In haar verslag schrijft ze over iets meer dan 33.000 kamers en appartementen die beschikbaar zijn. Dat is heel dichtbij gezien de 1,2 miljoen fans die de FIFA verwacht op het WK. Volgens het AP verwachten de Qatarese organisatoren zo’n 850.000 bezoekers. Dit lijkt eigenlijk een groot dilemma, maar er zijn een paar dingen om te overwegen. Zoals de sportshow onlangs meldde vanuit Qatar tijdens een bezoek aan de Arab Cup, de generale repetitie voor het WK, zijn veel hotels nog in aanbouw. Het kan ook zijn dat veel kamers nog niet zijn vrijgegeven voor boeking.

Veel open vragen

Ook is onduidelijk hoeveel slaapplaatsen er komen in de tentdorpen die als fanaccommodatie moeten worden gerealiseerd. Op dit moment is het alleen mogelijk om op de FIFA homepage interesse in accommodatie aan te geven en je in te schrijven. Het Supreme Committee, zoals het organisatiecomité van het WK heet, liet aan AP weten dat er straks 90.000 kamers via de portal geboekt kunnen worden, volgens het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Wereldbeker in Qatar – moeilijke zoektocht naar een hotel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven