Balkon- en terrasverwarming

Terras-heater

Terrassen en balkons nodigen uit om buiten te zijn. Als u zelfs in de koele helft van het jaar niet zonder wilt, is terrasverwarming aan te raden. De apparaten zijn afhankelijk van zonachtige stralingswarmte en werken met elektriciteit, gas of hout. We geven een overzicht en laten zien hoeveel terras- en balkonverwarming kost.

Aangename stralingswarmte voor koele dagen buiten

Qua werkingsprincipe verschillen terrasverwarmers voor elektriciteit, gas of hout nauwelijks. Want al deze apparaten genereren warmte, die ze aan hun omgeving afgeven in de vorm van warmtestraling vergelijkbaar met die van de zon. De thermische energie verwarmt vaste lichamen zoals kleding of huid en zorgt ook op koude dagen voor een aangenaam gevoel.

Voorwaarde hiervoor is echter dat u zich binnen het effectieve bereik van de warmtestraler bevindt. De grootte hiervan is afhankelijk van het type en de prestaties van de terrasverwarmers. Ook is het belangrijk dat je schaduwen vermijdt. Als de heater warmte van bovenaf uitstraalt, zorgen bijvoorbeeld tafels ervoor dat je benen daar geen last van krijgen.

Als u uw balkon of terras in de koelere helft van het jaar wilt verwarmen, kunt u verschillende verwarmingstoestellen gebruiken. Terrasverwarmers of gasverwarmers die direct op een gasfles kunnen worden geschroefd zijn bijvoorbeeld wijdverbreid. Terwijl terraskachels en vuurschalen een bijzondere sfeer creëren onder de blote hemel, verwarmen elektrische warmtestralers ook uw balkon. Elektrische warmtestralers voor balkons en terrassen Als de terrasverwarmer elektrisch werkt, is deze overal eenvoudig te plaatsen. De enige vereiste is een conventionele Schuko-aansluiting. Hiermee trekken de apparaten stroom, die een verwarmingsweerstand opwarmt. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lichtstralers, te herkennen aan hun fel oranje tot gele kleur.

De infraroodstralers voor balkons en terrassen stralen warmte bijzonder sterk uit, zodat er buiten voldoende grote effectieve oppervlakken zijn. Als het om design gaat, kunnen balkon- of terrasverwarmers staand, aan de muur of staand worden gemonteerd.

  • Toepassingsgebied: Elektrische warmtestralers zijn geschikt voor balkons en terrassen waar een stroomaansluiting aanwezig is.
  • Voordelen: De verwarmingsoplossing werkt zonder open vuur en uitlaatgassen. Bovendien hoef je niet met gasflessen te sjouwen om de techniek te gebruiken. Veel apparaten kunnen ook onderweg worden gebruikt en binnen zeer korte tijd in gebruik worden genomen.
  • Nadelen: Met een vermogen tot drie kilowatt zijn de elektriciteitskosten voor terras- en balkonverwarmers erg hoog. Met een elektriciteitsprijs van rond de 30 cent per kilowattuur kun je hier tot 90 cent per uur verwachten.

Terrasverwarmers en gasverwarmers voor uw terras

De terrasverwarmer op gas brandt op aardgas of LPG om een ​​gezellige warmte af te geven. Terwijl je aardgas krijgt via een speciale gasaansluiting, komt vloeibaar gas meestal uit elf kilogram gasflessen. Deze laatste kan veilig in de terrasverwarmer worden opgeborgen en met een slang op de brander worden aangesloten. Het bereik is afhankelijk van de warmteafgifte en bedraagt ​​tien tot twintig uur.

Als het om de vormgeving gaat, behoren terrasverwarmers tot de mogelijkheden. Deze bestaan ​​uit een stabiele basis, een lange nek en een verwarmingselement bovenop. Daarnaast straalt een metalen kap warmte gericht naar de grond. Zo ontstaat een ronde effectieve ruimte die u en uw gasten ook op koude dagen verwarmt. Alternatieven voor de terrasverwarmer zijn onder meer verwarmingspiramides, waarbij gas brandt met een zichtbare vlam. Er zijn ook compacte warmtestralers die direct op een gasfles kunnen worden geschroefd.

  • Toepassingsgebied: De heaters zijn geschikt voor open terrassen en tuinen. In verband met brandgevaar is het niet aan te raden om op het balkon verwarming op gas te gebruiken. Sommige verhuurders verbieden dit ook bij de huurovereenkomst.
  • Voordelen: De terrasverwarmer voor gas bereikt een hoge warmteafgifte en zorgt voor behaaglijke warmte over een grote straal. Door te werken met gasflessen zijn de apparaten ook onafhankelijk van de stroomvoorziening overal inzetbaar.
  • Nadelen: terrasverwarmers en dergelijke verbranden fossiele grondstoffen en stoten veel CO2 uit. Ze zijn niet erg milieuvriendelijk en daarom soms verboden in openbare ruimtes. Een ander nadeel zijn de bedrijfskosten, die afhankelijk van de prestatie tussen de 60 cent en 1,50 euro per uur liggen.
Balkon- en terrasverwarming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven