Frisse glans voor terras- en tuinmeubelen in het zomerseizoen

Tuin stoelen

“Welkom buitenseizoen!”

Veel mensen hebben ernaar verlangd om die woorden eindelijk weer te kunnen zeggen. Want hoe fijn het ook is om het in de winter thuis comfortabel te maken, wij brengen onze tijd eigenlijk het liefst in de frisse lucht door. Denk hierbij aan ontspannen leesuurtjes voor twee, gezellige spelletjesmiddagen met het gezin en heerlijke barbecues met vrienden. Om zorgeloos van deze evenementen te kunnen genieten, moet de buitenruimte, met name terras- of tuinmeubilair, worden voorbereid. Aan de ene kant heeft de lange winter zijn tol geƫist en aan de andere kant moeten ze een frisse glans uitstralen tijdens de warme maanden.

Na een strenge winter moeten de tuinmeubelen uitgebreid worden onderhouden. Dan schitteren ze niet alleen met een frisse glans, maar behouden ze deze look ook de hele zomer door. Als kou, sneeuw en wind bijzonder sterke sporen hebben achtergelaten, kunnen deze grondig worden verwijderd met een intensieve reiniger. Dit verwijdert niet alleen effectief vuil, maar voorkomt ook schimmel- en algenplagen. Dit geldt naast meubels ook voor terrassen, schuttingen, natuursteentegels en metselwerk. Nadat de reiniger, afhankelijk van de mate van vervuiling, is verdund met water en gelijkmatig is aangebracht met een brede borstel, worden de oppervlakken grondig geschrobd met een borstel en nagespoeld met water. Zo straalt het meubel in frisse pracht. Om dit echter de hele zomer vol te houden en het materiaal in deze periode weersbestendig te maken, dient dan een beschermende coating te worden aangebracht. Teakolie is bijzonder geschikt voor alle onbehandeld of geolied hout buiten. Omdat de klassieker onder de verzorgingsproducten geen lagen vormt, behoudt hij het levendige oppervlak van het hout en zijn kleur.

Doordat de olie bewust geen pigmenttoevoegingen heeft, bevat deze geen UV-bescherming. Tuinliefhebbers krijgen dit daarentegen met de natuurlijke houtolie 236, die in drie tinten verkrijgbaar is en die het hout bovendien een diepe impregnering geeft en zijn natuurlijke elasticiteit behoudt. Op deze manier zijn de buitenmeubels uitstekend beschermd tegen de gure weersomstandigheden en kan de zomer komen.

Frisse glans voor terras- en tuinmeubelen in het zomerseizoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven